Κατείχε ημίγυμνες φωτογραφίες γυναικών

dioxi.jpg

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ICON PRESS / ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Με την κατηγορία της παραβίασης απορρήτου και υποκλοπής προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 32 γυναικών αναζητούταν χθες από τις αστυνομικές αρχές ένας 27χρονος ο οποίος εμφανιζόταν ως συνεργάτης γνωστής εταιρείας εσωρούχων και ζητούσε να του στείλουν φωτογραφίες τους προκειμένου να προσληφθούν ως μοντέλα. 

Όταν όμως δυο από τις γυναίκες αντελήφθησαν ότι οι φωτογραφίες τους δεν πήγαν στην εταιρεία και βρίσκονταν στα χέρια κάποιου άγνωστου, υπέβαλλαν μήνυση, ενώ το ίδιο έκανε και η εταιρεία, με συνέπεια η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. 

Κάτι που αποδείχθηκε αρκετά δύσκολο, καθώς κάθε φορά χρησιμοποιούσε διαφορετικά προφίλ στο facebook, ενώ για αποκρύπτει τα ηλεκτρονικά του ίχνη έκανε πολλές φορές χρήση ελεύθερων σημείων πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Μετά όμως από πολύμηνη ψηφιακή έρευνα, ανάλυση των δεδομένων και αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαπιστώσουν την εμπλοκή ενός 27χρονου που μένει στην Έδεσσα και προχθές έκαναν έρευνα στο σπίτι του. Σε αυτή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα laptop, μια συσκευή tablet και φορητό αποθηκευτικό μέσο (usb stick), στα οποία ήταν αποθηκευμένες χιλιάδες αισθησιακές φωτογραφίες τουλάχιστον 32 γυναικών, αρχειοθετημένες σε κατηγορίες. Μεταξύ τους ήταν και των νεαρών, που κατήγγειλαν το περιστατικό στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο ίδιος ο δράστης απουσίαζε από την οικία του και αναζητήθηκε για να συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου. 

Ο νεαρός προκειμένου να πείσει τις γυναίκες να του στείλουν τις φωτογραφίες υποσχόταν υψηλή χρηματική αμοιβή κυμαινόμενη από 350 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με τη φωτογράφιση που θα έκαναν ως «μοντέλα» της νέας κολεξιόν της εταιρείας. Για αυτό απαιτούσε να του στείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, βιογραφικό σημείωμα τις σωματικές διαστάσεις τους, καθώς και αυτοφωτογραφήσεις τους με εσώρουχα ή ημίγυμνες, ως δείγματα, προκειμένου να αξιολογηθούν από τον ίδιο και τους συνεργάτες του.