Καταλήψεις σχολείων στη Στερεά Ελλάδα

katalipseis.jpg

Τα προηγούμενα χρόνια οι καταλήψεις σε σχολεία της Λαμίας είχαν αντιμετωπιστεί με την επέμβαση της αστυνομίας | PHASMA/M.KARAGIANNIS

Υπό κατάληψη βρίσκονται 10 συνολικά σχολεία στη Στερεά Ελλάδα, τα 8 από τα οποία στη Λαμία Φθιώτιδας, με τους μαθητές να ζητούν την κάλυψη κενών σε καθηγητές και την αντιμετώπιση προβλημάτων στις κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα θέτουν γενικότερα ζητήματα που αφορούν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Οι καταλήψεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα στο 2ο και 6ο Λύκειο Λαμίας καθώς και στα δύο ΕΠΑΛ της πόλης. Ωστόσο στο 1ο ΕΠΑΛ στεγάζονται το νυχτερινό Γυμνάσιο και Λύκειο με αποτέλεσμα να παραμένουν κλειστές και οι δύο αυτές σχολικές μονάδες. Την χθεσινή μέρα στην λίστα των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη προστέθηκαν το 4ο και 5ο Λύκειο Λαμίας, το 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς στην Βοιωτία, καθώς και το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις στην Δεσφίνα Φωκίδας. Μάλιστα το σχολείο της Δεσφίνας είναι αυτό που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα με κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Απέναντι στην συγκεκριμένη εξέλιξη τόσο οι διευθύνσεις των σχολείων όσο και τοπικοί φορείς εκπαίδευσης κρατούν στάση αναμονής και περιμένουν την εκτόνωση των κινητοποιήσεων. Ωστόσο δεν αποκλείεται είτε σήμερα είτε τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθούν καταλήψεις και σε άλλα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας.

Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια οι καταλήψεις σε σχολεία της Λαμίας είχαν αντιμετωπιστεί με την επέμβαση της αστυνομίας και μάλιστα μαθητές είχαν οδηγηθεί στα δικαστήρια.