«Η Συναυλία του Καρναβαλιού»

protidou.jpg

Πρόβα της συναυλίας Από πρόβα της ορχήστρας MOYSA για τη συναυλία | Αμάντα Προντίδου

Καρναβαλική θα είναι η ατμόσφαιρα και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αυτό το Σάββατο. Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Η Συναυλία του Καρναβαλιού» (The Carnival Concert), επτά μουσικές συνθέσεις, συγκροτούν το επίκαιρο ρεπερτόριο της MOYSA, της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης που ενισχύεται με επιλεγμένους νέους μουσικούς από το Ινστιτούτο Πολιτισμού της Ρουμανίας.

Μουσικές συνθέσεις που δημιουργούν συνειρμούς και νοητές αναπαραστάσεις για μάγισσες, ξωτικά, μονομάχους, ιππότες και ταυρομάχους. Πρόκειται για τα έργα «Μασκαράτα» του Αράμ Χατσατουριάν, τον «Χορό των Ιπποτών» από το μπαλέτο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σεργκέι Προκόφιεφ, τον «Χορό των Μαγισσών» του Νικολό Παγκανίνι, μελωδίες της «Κάρμεν» του Ζορζ Μπιζέ, το «Πένθιμο Εμβατήριο μιας Μαριονέτας» του Σαρλ Γκουνό και κλείσιμο με τις επικές δημιουργίες του Χάουαρντ Σορ από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» και τον «Μονομάχο».

«Αυτή τη φορά η MOYSA αντλεί την έμπνευσή της από το Καρναβάλι και εισφέρει στα ορχηστρικά δρώμενα ένα νέο συμφωνικό ρεπερτόριο, πιο περιγραφικό, περισσότερο παραμυθένιο, γεμάτο χαρακτήρες, πρόσωπα και εικόνες», εξηγεί ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ), Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης προτρέποντας τους θεατές να προσέλθουν μεταμφιεσμένοι στη συναυλία . 

Τη «Συναυλία του Καρναβαλιού» διευθύνει ο Θοδωρής Παπαδημητρίου, που σημειώνει ότι «η ψυχαγωγία κατά την περίοδο των Αποκριάς δεν είναι μονοσήμαντη, αλλά μπορεί να διασφαλιστεί και μέσω της συμφωνικής μουσικής», υπενθυμίζοντας το φημισμένο Καρναβάλι της Βενετίας.

Πρόβα της συναυλίας Από πρόβα για τη συναυλία | Αμάντα Προντίδου

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μαθητικά - φοιτητικά - κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

*Πληροφορίες- εισιτήρια στα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους,  στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής, στο 2310895938-9