Η «Εφημερίδα των Συντακτών» στη γιορτή του βιβλίου

sto._periptero_tis_ef.syn_.jpg

Στο περίπτερο της «Εφ.Συν.» Στο περίπτερο της «Εφ.Συν.»

Ευχάριστη έκπληξη ήταν για τους επισκέπτες της 14ης Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου το περίπτερο της «Εφημερίδας των Συντακτών». Ηταν η πρώτη παρουσία της εφημερίδας μας στην Εκθεση και αποδείχθηκε ότι ήταν χρήσιμη τόσο για τους καθημερινούς αναγνώστες όσο και τους περιστασιακούς και φυσικά τους συντάκτες που βρέθηκαν για τέσσερις μέρες στο περίπτερο.

Οι συζητήσεις που έγιναν με δεκάδες αναγνώστες και αναγνώστριες είχαν κοινή συνισταμένη ότι η εφημερίδα μας σήμερα στεγάζει και εκφράζει αγωνίες, όνειρα, προσπάθειες, αγώνες, προβληματισμούς και αναδεικνύει μείζονα προβλήματα και προβληματικές που πουθενά αλλού δεν βρίσκουν.

Το ενδιαφέρον επίσης είναι ότι ακόμη και η διατύπωση διαφωνιών και παρατηρήσεων εστιαζόταν, ξεκινούσε και κατέληγε στην ανάγκη να δυναμώσει κι άλλο η εφημερίδα, εμπλουτίζοντας την ύλη της και αυξάνοντας τη μαχητικότητά της.

Σε όλα τα επίπεδα: πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, αθλητικό και πολιτιστικό. Τους ευχαριστούμε όλους και όλες για τη θέρμη με την οποία μας μίλησαν, μας γέμισαν φιλοφρονήσεις και μας κριτίκαραν.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι όλες οι συζητήσεις έμοιαζαν κάπως με σύσκεψη της εφημερίδας πριν βγει το πρωτοσέλιδο της επόμενης μέρας, αφού εκφράζονταν όλες οι πολιτικές γραμμές, όλα τα θέματα, όλες οι απόψεις. Και, για να μην ξεχνιόμαστε, οι Θεσσαλονικείς κατέθεταν ως πρώτο αίτημα να υπάρχει περισσότερη ύλη από θέματα της πόλης και της περιφέρειας.

Πολλοί επισκέπτες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να συμπληρώσουν «κενά» στη βιβλιοθήκη τους από τις εκδόσεις που έχει διανείμει στο παρελθόν η εφημερίδα και τα οποία διαθέταμε σε πολύ προσιτές τιμές, ενώ ανάρπαστα κυριολεκτικά έγιναν τα ημερήσια φύλλα τα οποία διανέμονταν δωρεάν και τις τέσσερις μέρες της έκθεσης.

Ρεκόρ έκανε η σαββατιάτικη έκδοση με πάνω από 700 φύλλα. Αξίζει να επισημανθεί εδώ ότι πολλοί επισκέπτες είχαν ήδη προμηθευτεί το φύλλο από τα περίπτερα, ενώ άλλοι ήθελαν να πληρώσουν για να ενισχύσουν την εφημερίδα αφού είχαν γνώση όλων των δυσκολιών του εγχειρήματος.

Η ομάδα μας είχε επικεφαλής τον Νίκο Φωτόπουλο ο οποίος -συνοδεία πάντα της σκυλίτσας του, Λούνα-, έλυσε αποτελεσματικά όλα τα πρακτικά ζητήματα και είχε τη συνδρομή του Γιώργου Τσιάρα, της Ντίνας Δασκαλοπούλου, της Παρής Σπίνου από την Αθήνα, όσο και του Κώστα Πετρωτού και του Απόστολου Λυκεσά.