Επιβεβαιώνει η ΓΣΕΕ την... απουσία από συνέδριο

Με δικαιολογίες που δεν μπορούν να τύχουν σοβαρής αντιμετώπισης και ψεύδη, το Γραφείο Τύπου της ΓΣΕΕ, και όχι ο απών πρόεδρός της, απάντησε με επιστολή στο ρεπορτάζ μας, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την απουσία της από το διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) στις Βρυξέλλες με τίτλο «Η Ευρώπη χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς - ήρθε η ώρα για τη δική μας ανάκαμψη».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, ο λόγος που δεν παραστάθηκε κάποιος από τη διοίκηση να μιλήσει είναι διότι είχε συμφωνηθεί η από κοινού συμμετοχή του προέδρου της, Γ. Παναγόπουλου, στην απογευματινή συνεδρία της 14/02/17, με την υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

Ωστόσο επειδή, όπως υποστηρίζει η ΓΣΕΕ, λόγω του ότι αδυνατούσε ο αντικαταστάτης της υπουργού Ν. Ηλιόπουλος (ειδικός γραμματέας ΣΕΠΕ) να παρευρεθεί στο συνέδριο τη 14η Φεβρουαρίου, ζητήθηκε να αλλάξει το πρόγραμμα, αφού ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν μπορούσε να παρευρεθεί στις 15 Φεβρουαρίου…

Μίλησε στις 14

Το πρόγραμμα ομιλιών του συνεδρείου Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων

Αληθές, αδιάψευστο και αυταπόδεικτο ωστόσο παραμένει το γεγονός ότι ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε (όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί) στις 14 Φεβρουαρίου (που για τη ΓΣΕΕ αδυνατούσε να παρευρεθεί) και όχι στις 15!

Η παγιδευμένη στα ψέματά της όμως ΓΣΕΕ δείχνει το γιατί έχει απαξιωθεί στα μάτια του συνόλου των εργαζομένων που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

Πράγματι, αν κάποιος δει το σχετικό δελτίο Τύπου για την ομιλία Ηλιόπουλου, θα διαπιστώσει ότι διανεμήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου και όσοι δημοσίευσαν το σχετικό θέμα (ηλεκτρονικές εφημερίδες) το ανάρτησαν τη 14η Φεβρουαρίου και αφού είχε μιλήσει στο συνέδριο ο κ. Ηλιόπουλος.

Ομως ας υποθέσουμε ότι η ΓΣΕΕ δεν ψεύδεται.  

Δηλαδή τι προσπαθεί να μας πει η διοίκηση της Εργατικής Συνομοσπονδίας, ότι δεν πήγε εκπρόσωπός της να μιλήσει σε συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων γιατί δεν πήγε η υπουργός Εργασίας;

Τι σχέση έχει η εκπροσώπηση της ΓΣΕΕ με την εκπροσώπηση της ελληνικής κυβέρνησης; Μάλλον όμως βάζουμε δύσκολα στον «συντεταγμένο και σοβαρό διεθνή συνδικαλισμό» που εκφράζει η διοίκηση της ΓΣΕΕ.

Από εκεί και πέρα απλώς παραθέτουμε τις κρίσεις που αποτελούν ύβρεις και από τα ανωτέρω εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα της συκοφαντίας που έχει περιλάβει ο συντάκτης της επιστολής:

► Η εντεταλμένη γραφή σχολίων δεν συνάδει με τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

► «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο λαϊκισμός δεν αντέχει στην πραγματικότητα. Αναμένοντας το επικείμενο νέο ξεπούλημα στα εργασιακά ελπίζουμε να κατανοήσει ο υποβολέας σας ότι ο συντεταγμένος και σοβαρός διεθνής συνδικαλισμός δεν έχει σχέση με τον φοιτητικό συνδικαλισμό και το κομματικό εκκολαπτήριο που διακτινίζει άτομα με μηδενική συμμετοχή/εμπειρία στην αγορά εργασίας σε θέσεις ευθύνης επί των εργασιακών θεμάτων».

► «Αλγεινή εντύπωση και μεγάλα ερωτήματα προκαλεί, όμως κ. Ρούσσο, το κακοπροαίρετο όσο και ανακριβές σημείωμά σας και η αντιδεοντολογική σας αντίληψη».

Αυτά λοιπόν μας απάντησε η ΓΣΕΕ και αυτή είναι η πραγματικότητα δυστυχώς για τους εργαζόμενους…