Επίθεση της ομάδας «Ρουβίκωνας» στο ΤΑΙΠΕΔ

tromokratia_taiped_rouvikonas.jpg

Tα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ μετά την επίθεση Τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ λίγο μετά την επίθεση του «Ρουβίκωνα» | EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Στο ερώτημα εάν η εισβολή που έκανε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί τη «θεαματική επιχείρηση» που ανέφεραν οι πληροφορίες ότι θα έκανε πριν από τις εκλογές επιχειρούν να απαντήσουν από χθες οι Αρχές.

Σε κάθε περίπτωση, οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να προβλέψουν και να αποτρέψουν τη χθεσινή επιδρομή κι έτσι γύρω στις 10.30 το πρωί στην ιστοσελίδα του indymedia ανέβηκε το παρακάτω κείμενο: «Σήμερα 14 Σεπτέμβρη στις 8.10 το πρωί ομάδα συντρόφων του Ρουβίκωνα εισέβαλε στον 7ο όροφο του κτηρίου που στεγάζεται το ΤΑΙΠΕΔ επί της οδού Σταδίου και Κολοκοτρώνη... Οι σύντροφοι ισοπέδωσαν τον όροφο. Σπάστηκαν οι υπολογιστές, τα λάπτοπ, τα γραφεία, τζάμια, εκτυπωτές, κάμερες κ.α. Επίσης καταστράφηκαν έγγραφα. Οι security που φύλασσαν την είσοδο του κτηρίου κρατήθηκαν από μια περιφρούρηση της ομάδας η οποία τους αφαίρεσε τους ασυρμάτους τους και οι σύντροφοι αποχώρησαν ανενόχλητοι».

Η ομάδα έγινε γνωστή το 2008, όταν μέλη της εγκλώβισαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο μέσα στο Πολυτεχνείο, με συνέπεια ο φρουρός του να πυροβολήσει στον αέρα για να ξεφύγουν.

Αργότερα ο «Ρουβίκωνας» επισκέφθηκε το σπίτι τού τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ενώ το καλοκαίρι του 2014 έκαναν το ίδιο στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά.

Η αναρχική ομάδα επανεμφανίστηκε δυναμικά στις 8 Μαρτίου 2015, όταν κατέλαβε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλ. Κουμουνδούρου, ενώ στις 20 Μαρτίου έκαναν ένα «πέρασμα» έξω από το σπίτι τού τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη, φωνάζοντας συνθήματα.

Στις 3 Απριλίου μέλη της κατάφεραν να μπουν στον περίβολο της Βουλής, προκαλώντας κόντρα μεταξύ της τότε προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και της αντιπολίτευσης, ενώ στις 5 Απριλίου «στοχοποίησαν» το σπίτι του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου.

Στις 11 Μαΐου κατέλαβαν τα γραφεία της Siemens και της Ελλάκτωρ και στις 17 Μαΐου πέρασαν έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην Πολιτεία.