Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στην Ηγουμενίτσα

igoumenitsa.jpg

EUROKINISSI

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων και στη σύλληψη ενός 38χρονου Έλληνα, οδηγού του φορτηγού αυτοκινήτου που τα μετέφερε, προχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, μετά από έλεγχο στο φορτίο φορτηγού αυτοκινήτου με επικαθήμενο ψυγείο, από προσωπικό της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή στελεχών των Γραφείων Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, βρέθηκε κρυμμένη, ανάμεσα σε φορτίο ψαριών, μεγάλη ποσότητα από λαθραία τσιγάρα, τα οποία ο οδηγός σκόπευε να μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το φορτηγό αυτοκίνητο και οι ποσότητες τσιγάρων, οι οποίες ανέρχονται σε 370.740 πακέτα τσιγάρων, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο 1.268.311 ευρώ.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκε από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ότι στελέχη του Κλιμακίου Βορείου Ελλάδας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος συνέλαβαν στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, που φέρεται ότι εμπλέκεται στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Στο μεταξύ στη σύλληψη ενός 48χρονου Έλληνα προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής στελέχη του Γ' Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά γιατί μετά από έλεγχο που έγινε στην περιοχή Αμπελάκια Σαλαμίνας, συνελήφθη να μεταφέρει 4.200 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών καθώς και 50 πακέτα καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα καπνικά προϊόντα.