Ελεύθερος χωρίς βραχιολάκι ο Λιακουνάκος

liakounakos-thomas-630.jpg

Θωμάς Λιακουνάκος EUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Χωρίς το βραχιολάκι επιτήρησης αλλά με περιοριστικούς όρους θα κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας για υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων Θωμάς Λιακουνάκος.

Ειδικότερα, το «βραχιολάκι», που πρωτοφόρεσε πριν από έναν χρόνο ο επιχειρηματίας, αντικαθίσταται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα, ενώ προηγουμένως θα καταβάλει ως εγγυοδοσία 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του τον Οκτώβριο του 2015 στην ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη για την υπόθεση των ραντάρ της Ericsson. Εξι μήνες μετά η προσωρινή του κράτηση αντικαταστάθηκε με το «βραχιολάκι». Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της προμήθειας των ιπτάμενων ραντάρ, για την οποία είχε προφυλακιστεί ο Θ. Λιακουνάκος, πριν από λίγες μέρες ο αρμόδιος εισαγγελέας εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή σε δίκη τόσο του επιχειρηματία όσο και άλλων δεκαπέντε ατόμων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση του εφέτη Χρήστου Μπαρδάκη, ανάμεσα στους κατηγορουμένους που πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη για την υπόθεση, εκτός από τον Θωμά Λιακουνάκο, είναι ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Κάντας, ο Γιάννης Σμπώκος, οι τραπεζίτες Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ και Φάνης Λυγινός, καθώς και στελέχη της εταιρείας Ericsson.