Είσαι έγκυος στη MIGATO; Απολύεσαι, γιατί «έτσι»...

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών έξω από τα κεντρικά γραφεία της γνωστής εταιρείας υποδημάτων MIGATO A.E., αντιδρώντας στην «παράνομη και καταχρηστική» απόλυση εγκύου συναδέλφου τους. Στο κάλεσμα που πραγματοποιούσε το σωματείο ανταποκρίθηκαν μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, καθώς και μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Αλίμου. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών σε σχετική ανακοίνωση καταγγέλλει ότι -παρά τις προσπάθειές τους να συναντήσουν κάποιον υπεύθυνο- η εταιρεία αρνήθηκε οποιονδήποτε διάλογο.

«Η κοπέλα εργαζόταν με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Οταν ανακοίνωσε στην εταιρεία ότι είναι έγκυος, την ανάγκασαν να λύσει την υπάρχουσα σύμβασή της, με τη συμφωνία ότι θα υπογραφεί νέα σύμβαση με διαφοροποιημένους όρους εργασίας. Ωστόσο, η νέα σύμβαση δεν της κοινοποιήθηκε ποτέ. Ουσιαστικά λοιπόν μιλάμε για απόλυση. Εδώ και έναν μήνα η κοπέλα έχει πάψει να εργάζεται», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η Σύλβια Κοιλάκου, μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται επίσης ότι σε ερώτηση που απηύθυναν στην εταιρεία σχετικά με τους λόγους απόλυσης, έλαβαν την απάντηση: «Ετσι! Διευθυντικό δικαίωμα!».

Η Σ. Κοιλάκου μας πληροφόρησε ότι έχει γίνει σχετική καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και ότι την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηλιούπολης προκειμένου να συζητηθεί η υπόθεση. «Ολα αυτά είναι μια αβάσιμη κατηγορία από πρώην συνεργάτιδα της εταιρείας. Η πρώην συνεργάτιδα έχει προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας. Εχουμε κληθεί και θα παραστούμε στη συνάντηση αυτή, όπου θα προβάλουμε τα επιχειρήματά μας αναφορικά με την υπό εξέταση από την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας υπόθεση» μας είπε η Γεωργία Ζαχαράκη, εμπορική διευθύντρια του δικτύου λιανικής της εταιρείας.