ΔΗΜΑΡ: Μια κυβέρνηση με τους ΑΝ.ΕΛΛ. δεν είναι προοδευτική

theocharopoulos-thanasis.jpg

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι δεν υπάρχει προγραμματική συμφωνία, ούτε συζήτηση περί προοδευτικού προγράμματος | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Προσπάθεια να οριοθετήσει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Σε συνεντεύξεις του υποστήριξε πως υπάρχει «σύμπτωση απόψεων με την κ. Γεννηματά» και θα κάνουν στη νέα διακυβέρνηση, «εποικοδομητική και προγραμματική αντιπολίτευση».  Όπως τόνισε, αυτός είναι ο ρόλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως «διαμορφώνεται με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε ότι «χρειάζεται μια κυβέρνηση σε προοδευτική και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση» και «δυστυχώς αυτή που συγκροτείται με τους ΑΝ.ΕΛΛ. δεν είναι». Όπως επισήμανε, το πρόβλημα της χώρας είναι ότι «χρειάζεται βαθιές μεταρρυθμίσεις, αλλαγές και τομές που είμαστε έτοιμοι να προτείνουμε, αλλά δημιουργείται μια κυβέρνηση που δεν έχει τέτοια χαρακτηριστικά».

«Δεν είχαμε πρόταση συνεργασίας από Τσίπρα»

Ο Θ Θεοχαρόπουλος αρνήθηκε ότι υπήρξε πρόταση συνεργασίας από τον Αλέξη Τσίπρα ούτε στη ΔΗΜΑΡ ούτε στο ΠΑΣΟΚ. Εξήγησε ότι συζήτησαν πως θα πρέπει στην πορεία να αναζητηθούν δίαυλοι επικοινωνίας για τα δύσκολα προβλήματα της χώρας ώστε να εξευρεθούν λύσεις.

«Αυτό όμως είναι άλλο ζήτημα διαφορετικό από το θέμα της διακυβέρνησης της χώρας, που ήδη είχε κάνει την επιλογή του», κατέληξε και τόνισε ότι οι κυβερνητικές συνεργασίες πρέπει να διαμορφώνονται σε προγραμματική βάση σε φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις», υποστήριξε, διότι ούτε υπάρχει προγραμματική συμφωνία, ούτε συζήτηση περί προοδευτικού προγράμματος και τόνισε πως «δεν οδηγεί πουθενά αυτό χωρίς συμφωνία σε συγκεκριμένους άξονες πολιτικής».

Μετεξέλιξη Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Όσον αφορά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, είπε ότι ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ διατηρούν την πολιτική και οργανωτική αυτονομία τους και τόνισε πως ο στόχος είναι να μην είναι μια σημαία ευκαιρίας. «Βεβαίως να συζητήσουμε τις διαδικασίες της μετεξέλιξης αυτού του εγχειρήματος, ώστε να δημιουργηθεί μια ευρεία δημοκρατική συμπαράταξη» τόνισε και έκρινε ότι το πρώτο βήμα έγινε με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Έκανε άνοιγμα και στο Ποτάμι, λέγοντας ότι εκεί «υπάρχουν κεντροαριστερές δυνάμεις, είμαστε ανοικτοί, καλούμε αυτές τις δυνάμεις να συμπορευθούν σε αυτή τη διαδικασία από εδώ και στο εξής. Δεν βάζουμε όρους και προϋποθέσεις. Ελπίζουμε να μείνουν στην άκρη μικρομεγαλισμοί και αλαζονείες». «Το κάλεσμα είναι διαρκές», κατέληξε.