Δίκη στο Λος Αντζελες

Ξεκινάει σήμερα στο Λος Αντζελες μια μακρά δικαστική περιπέτεια για τον 83χρονο Ρομάν Πολάνσκι. Η ύστατη ίσως ευκαιρία να καταπέσει η κατηγορία για βιασμό 13χρονης, που τον καταδιώκει εδώ και 40 χρόνια, και να του επιτραπεί, όπως ζητά από το Ανώτατο Δικαστήριο, να ταξιδεύει ελεύθερα χωρίς τον κίνδυνο έκδοσης στις ΗΠΑ, αλλά και να επιστρέψει στο Λος Αντζελες για να επισκεφτεί τον τάφο της δολοφονημένης από τον Μάνσον συζύγου του Σάρον Τέιτ.

Ο εισαγγελέας του Λος Αντζελες πάντως δήλωσε ότι δεν μπορεί ο Πολάνσκι να υπαγορεύει από μακριά όρους στη Δικαιοσύνη.

Β.Γεωργ.

Για τη Ρηνιώ Δραγασάκη

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αναγκάστηκε με μια ανακοίνωση να υπερασπιστεί τα αυτονόητα. Δηλαδή, το δικαίωμα της ταλαντούχου νέας σκηνοθέτριας Ρηνιώς Δραγασάκη να χρηματοδοτείται, όπως και οι συνάδελφοί της, για μια ταινία, όταν πληροί όλα τα κριτήρια.

Το γεγονός ότι είναι κόρη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, θεωρήθηκε από πολλούς απόδειξη φαβοριτισμού. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Η Ρηνιώ Δραγασάκη έχει διακριθεί εδώ και πολύ καιρό, πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, με τις μικρού μήκους ταινίες της και η πρώτη μεγάλου μήκους δουλειά της, η ελληνογαλλική συμπαραγωγή «Cosmic Candy», πριν πάρει 130 χιλιάδες ευρώ, είχε περάσει με επιτυχία από κάθε κρησάρα που διαθέτει το ΕΚΚ.

Β.ΓΕΩΡΓ.

Κοστούμια στον ΟΤΕ

Μοναδικά κοστούμια από το πλούσιο βεστιάριό του παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στις βιτρίνες του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη (Καρόλου Ντηλ 33) μέχρι τις 10 Aπριλίου.

Οι περαστικοί έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν κοστούμια των Σ. Βασιλείου, Α. Βέττα, Δ. Ζαρίφη, Ρ. Γεωργιάδου, Γ. Ζιάκα, Φ. Πατρικαλάκη, Ι. Παπαντωνίου, Γ. Πάτσα, Ν. Σαχίνη, Β. Φωτόπουλου και άλλων, οργανωμένα σε τρεις ενότητες: Αρχαίο Δράμα, Σέξπιρ και Μολιέρος. Πρόκειται για προάγγελο μεγάλης έκθεσης κοστουμιών του ΚΘΒΕ που θα εγκαινιαστεί τον Μάιο στο Βασιλικό Θέατρο.

ΠΑ.Σ.