Διαβάστε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

1.jpg

Κλικάρετε στην εικόνα για να δείτε ολόκληρο το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.»

♦ Ευρωπαϊκές ακροβασίες

Χαμένοι στις τεχνικές λεπτομέρειες οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Στην «πρέσα» η Κύπρος. Μέχρι αργά τη νύχτα συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις για την πρόταση προς την Τουρκία. Εστίες έντασης σε Πειραιά και Ειδομένη. Στα σύνορα το επεισόδιο ήταν αιματηρό και γεννά προβληματισμούς για τα επόμενα 24ωρα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της συνόδου κορυφής.

♦ Η νέα κλίμακα για μισθούς και συντάξεις που κατέθεσε η κυβέρνηση

Τον ασφυκτικό κλοιό του ΔΝΤ επιχειρεί να σπάσει το οικονομικό επιτελείο, που προσπαθεί να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές. Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε νέα βελτιωμένη φοροκλίμακα με μειωμένο μόλις κατά 200 ευρώ το αφορολόγητο ποσό στα 9.350 ευρώ. Για εισοδήματα από 9.351 έως 32.000 ευρώ, ο φόρος αυξάνει από 48,75 ώς και 125 ευρώ.

♦ Με αμοιβαίες υποχωρήσεις «κλειδώνει» το ασφαλιστικό

Η κυβέρνηση και οι δανειστές βρίσκονται πλέον κοντά στο να συμφωνηθεί να δίνεται εθνική σύνταξη και με 15ετή ασφάλιση, αλλά με την καταβολή των 15/20. Οι δύο πλευρές διαφωνούν μέχρι στιγμής στα ποσοστά αναπλήρωσης της 15ετίας για το ανταποδοτικό κομμάτι της σύνταξης.

♦ «Γλιτώνουν» υπό όρους τα στεγαστικά από την πώληση

Ολα τα δάνεια στο σφυρί ζητούν να βγουν εδώ και τώρα οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο προσωρινών εξαιρέσεων μόνο για μια πολύ μικρή κατηγορία στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, τα οποία εμπίπτουν στα αυστηρά κριτήρια του νόμου Κατσέλη. Απαισιόδοξος ο συνήθως αισιόδοξος Γ. Σταθάκης.

♦ Μια... αυθόρμητη διαδήλωση

Εκατοντάδες εργαζόμενοι του ομίλου Mαρφίν διαδήλωσαν υπέρ της διοίκησης της εταιρείας. Αφού τους κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες, αποχώρησαν ύστερα από προτροπή του Ανδρέα Βγενόπουλου.

♦ Εκθεση ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Φτωχοί και... ευέλικτοι οι Έλληνες εργαζόμενοι

Το... 2036 θα επανέλθει ο δείκτης της ανεργίας στη χώρα μας στα επίπεδα του 2008. Από τεράστιο έλλειμμα αναπτυξιακού πραγματισμού διακρίνονται τα προγράμματα οικονομικής προσαρμογής. Οι όλο και πιο διευρυνόμενες μορφές ευέλικτης απασχόλησης πλήττουν σοβαρά την παραγωγικότητα.

♦ Ελένη Γιαννακάκη: «Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες οδεύουν προς ένα μοντέλο Καιάδα»

Συγγραφέας ανήσυχη που με τα «σκεπτόμενα» μυθιστορήματά της διερευνά τις σκοτεινές πτυχές των διαπροσωπικών σχέσεων, η Ελένη Γιαννακάκη ζει από το 1981 εκτός Ελλάδας αλλά καταφέρνει πάντα να συλλαμβάνει ό,τι κρύβεται κάτω από το ελληνικό χαλί.

♦ Στη Βουλή η κόντρα με ΕΠΟ

Δεν... χαρίστηκε ο Σταύρος Κοντονής στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας που επανέφεραν τις απειλές για «Grexit» - Ψηφίστηκε χθες το «μίνι» αθλητικό νομοσχέδιο.