Διαβάστε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

1.jpg

Κλικάρετε στην εικόνα για να δείτε ολόκληρο το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.»

♦ Ψαλίδι στις επικουρικές, διετής χάρη στις κύριες

Θετικό πρόσημο μπαίνει στη διαδικασία επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές, αφού οι εκπρόσωποί τους συνεχίζουν τη συζήτηση για τα τρία από τα τέσσερα μεγάλα θέματα του ασφαλιστικού. Οπως προκύπτει, όμως, οι επικουρικές συντάξεις θα πρέπει να περικοπούν σε ποσοστά δυσθεώρητα σε σχέση με τις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς.

♦ Προκλητικές δηλώσεις Τουσκ

Η απόφαση που με υπερηφάνεια ανακοίνωσε χθες ο Ντόναλντ Τουσκ σφραγίζει οριστικά τη μοναδική δίοδο των προσφύγων προς μια καλύτερη ζωή. Σκληρή απάντηση Τσίπρα.

 Στην ουρά για ένα πιάτο ελπίδας

Τέλος αντοχής στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Το οριστικό κλείσιμό τους προδιαγράφει την επόμενη μέρα: σταδιακά θα εκκενωθεί η Ειδομένη και οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε νέες δομές φιλοξενίας.

♦ Εταιρεία Ακινήτων Α.Ε.: Χρυσοφόρες υπεργολαβίες

Σωρεία παραβάσεων στην ΕΤΑΔ Α.Ε. αποκαλύπτει πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης. Πάνω από 3,7 εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν μέσα σε πέντε χρόνια σε ιδιώτες δικηγόρους, αν και η εταιρεία διαθέτει ικανό αριθμό μόνιμων νομικών συμβούλων.

♦ «Κόκκινα» δάνεια: παράταση ενός μήνα ψήφισε η Βουλή

Η ρύθμιση στοχεύει στην εξασφάλιση του απαραίτητου χρόνου προκειμένου το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο να ολοκληρώσει το τελικό θεσμικό πλαίσιο για την προστασία των δανειοληπτών.

♦ Βαριές ποινές για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Οσοι αγνοήσουν το ειδοποιητήριο της Εφορίας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υπόθεσή τους θα παραπέμπεται στην Αστυνομία με συνέπεια όταν εντοπιστούν να πληρώνουν επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ, να τους αφαιρείται η άδεια ικανότητας οδηγού και οι πινακίδες για 6 μήνες ενώ θα κινδυνεύουν και με χειρότερες ποινές.

 Ηλεκτρονικός... Μεσαίωνας

Μέσα στο 2016 θα προχωρήσει η διασύνδεση των μεγαλύτερων βάσεων δεδομένων του δημόσιου τομέα, πράγμα που θα απαλλάξει τους πολίτες από τη γραφειοκρατία, ανακοίνωσε στο forum του ΣΕΠΕ ο υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

♦ Γαλλία: Ξεσηκωμός για το ασφαλιστικό

Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, μαθητές και φοιτητές «πάγωσαν» χθες ολόκληρη τη χώρα με δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργίες ενάντια στο προωθούμενο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

♦ Για την Ευρώπη ρε γαμώτο...

Από Τούντορ σε Ιβιτς πήγε ο Σαββίδης, με την ελπίδα να μη χαθεί ο τελευταίος στόχος του ΠΑΟΚ.