Αύξηση των Κινέζων τουριστών

Το πρώτο οργανωμένο γκρουπ τουριστών από την Κίνα, μετά την ανάληψη της διαχείρισης του ΟΛΠ από την Cosco, έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πρωί της Παρασκευής, η διοίκηση του ΟΛΠ μαζί με την εταιρεία «Celestyal Cruises», διοργάνωσαν εκδήλωση για την υποδοχή τους.

Αμέσως μετά οι 250 Κινέζοι τουρίστες αναχώρησαν με το κρουαζιερόπλοιο «Celestyal Olympia» για τριήμερη κρουαζιέρα, η οποία περιλαμβάνει επισκέψεις σε Μύκονο, Σάμο, Κουσάντασι, Ηράκλειο και Σαντορίνη.

Για την προτίμηση όλο και περισσότερων Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα μετά τη συνεργασία Cosco-ΟΛΠ, έκανε λόγο ο captain Fu, ο οποίος ανέφερε ότι για πιο ισχυρή εμφάνιση στην αγορά αυτή, η Air China θα προσθέσει απευθείας πτήσεις από το Πεκίνο στην Αθήνα από το φθινόπωρο, ενώ η Cosco έχει υπογράψει συμφωνία με τις Κινεζικές Ανατολικές Αερογραμμές, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κίνας, με απευθείας ναυλωμένες πτήσεις να φέρνουν γκρουπ Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα.

Οι τουρίστες αυτοί μετά θα επιβιβάζονται στα κρουαζιερόπλοια που ξεκινούν το ταξίδι από τον Πειραιά στη Μεσόγειο, την Αδριατική και το Αιγαίο.

Επισήμανε επίσης ότι η διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας του λιμανιού τώρα είναι περίπου 1 εκατ. τον χρόνο, ενώ ο βραχυπρόθεσμος στόχος τους είναι να την αυξήσουν μέχρι 1,5 εκατ. και μακροπρόθεσμος τα 3 εκατ.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises, Κυριάκος Αναστασιάδης, καλωσορίζοντας τους τουρίστες από την Κίνα, ανέφερε την εκτίμησή του ότι η Κίνα θα αποτελέσει μια από τις σημαντικές αγορές των επιβατών τους, ενώ τόνισε ότι για το 2017, που είναι η πρώτη χρονιά, αναμένουν ο αριθμός των Κινέζων με τα πλοία τους την τουριστική περίοδο να φθάσει τους 2.000.

Η διοίκηση του ΟΛΠ επέδωσε τιμητική πλακέτα στην εταιρεία Celestyal Cruises, που χρησιμοποιεί το λιμάνι του Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας, για τη συνολική συνεισφορά της στην ανάπτυξη του home porting, αφού έχει διακινήσει πάνω από 650.000 επιβάτες την τελευταία πενταετία.