Αυξημένη επιφυλακή και εντατικές περιπολίες σε Αιγαίο και Εβρο

elikoptera_apache_

Ελικόπτερα Apache μεταφέρθηκαν και σταθμεύουν σε Ρόδο, Κω και Λέρο Ελικόπτερα Apache μεταφέρθηκαν και σταθμεύουν σε Ρόδο, Κω και Λέρο | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας παρέμεναν χθες οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας προκειμένου να αποτραπεί η έλευση τυχόν πραξικοπηματιών στον ελληνικό χώρο.

Σημαντικό ρόλο στο έργο αυτό διαδραματίζουν η Πολεμική Αεροπορία για την επιτήρηση του εναέριου χώρου, το Πολεμικό Ναυτικό, που διεξάγει συνεχείς περιπολίες, αλλά και η Αεροπορία Στρατού η οποία από προχθές το απόγευμα και ώς χθες το μεσημέρι μεταστάθμευσε σε τρία νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου έξι συνολικά επιθετικά ελικόπτερα Apache.

Συγκεκριμένα έχουν μετασταθμεύσει από δύο ελικόπτερα σε Ρόδο, Κω και Λέρο τα οποία, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι εφοδιασμένα με θερμικές κάμερες που μπορούν να ανιχνεύσουν άνθρωπο στη θάλασσα ακόμη και τη νύχτα, ενώ είναι τα μόνα που σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορούν να αντιμετωπίσουν «εχθρικά» ελικόπτερα. Παράλληλα από το ΓΕΣ εστάλησαν στο νησί της Σύμης άνδρες των ειδικών δυνάμεων, ενώ έχουν ενισχυθεί όλα τα παρατηρητήρια στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τον Εβρο.

Η Πολεμική Αεροπορία, στο μεταξύ, διαθέτει τα ελικόπτερα Super Puma προκειμένου να ελέγχουν συνεχώς την περιοχή και τις ακτογραμμές για τυχόν κινήσεις «ύποπτων» σκαφών, ενώ ο συντονισμός όλων των δυνάμεων γίνεται από τα ραντάρ και μέσω του κέντρου επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων.