«Αυτοί μέρος του προβλήματος, εμείς της λύσης»

savvidis.jpg

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν θέλουν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτά που γνωρίζουν, αν και σημειώνουν πως ο Κοντονής καταλήγει έπειτα από πολλή σκέψη στην επανέναρξη του πρωταθλήματος | INTIME

Δεν θεωρούν… προνομιακή μεταχείριση από πλευράς Κοντονή τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποίησε μόνο με τον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο, χωρίς να καλέσει δηλαδή ούτε τον μεγαλομέτοχο Σαββίδη ούτε τον πρόεδρο Αγγελίδη.

Αλλωστε, όπως λένε στα γραφεία της Τούμπας, είναι κάτι που γνώριζαν πριν καν γίνει και μάλιστα είναι ενήμεροι και για ποιο λόγο ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού πήρε αυτήν την πρωτοβουλία.

Η ουσία, σύμφωνα με τους ανθρώπους του «δικεφάλου», συμπυκνώνεται σε μία φράση που χρησιμοποιήθηκε πάρα πολύ χθες το απόγευμα εντός της ΠΑΕ και προς όποιον εξέφραζε απορίες για την απουσία του επίσημου ΠΑΟΚ από τη «συνάντηση κορυφής»: «Χαιρόμαστε να μας θεωρούν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως οι επόμενες κινήσεις θα αποδείξουν το παραπάνω».

Ποιες είναι αυτές οι κινήσεις;

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν θέλουν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτά που γνωρίζουν, αν και σημειώνουν πως ο Κοντονής καταλήγει έπειτα από πολλή σκέψη στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και ρίχνει το βάρος «στο να βρει τη νομοθετική φόρμουλα να ανοίξει την πραγματική ατζέντα του προβλήματος».

Τόσο ο Ιάκωβος Αγγελίδης όσο και οι συνεργάτες του στην ΠΑΕ δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν τον Σταύρο Κοντονή «παρεμβατικό υφυπουργό», ο οποίος δείχνει διάθεση να κάνει το πρώτο αναγκαίο βήμα για να γίνει η συζήτηση για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε βάθος.

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι έτοιμη να συνδράμει και το δικό του έργο με πολύ συγκεκριμένες και εύκολα εφαρμόσιμες (αν υπάρχει πραγματική βούληση) προτάσεις και αυτό το έχει αναγνωρίσει και ο ίδιος ο υφυπουργός», προσθέτουν.

Παρ’ ότι η συζήτηση στην παρούσα φάση δεν αφορά άμεσα τον ΠΑΟΚ, υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί να γίνει και η συμπεριφορά των δικών του οπαδών κεντρικό θέμα, καθώς σήμερα στις 4 μ.μ. εκδικάζεται η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Πετρόπουλου για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός.

Ο ΠΑΟΚ πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί με 20.000 ευρώ πρόστιμο για το μεταλλικό αντικείμενο που χτύπησε τον Ντομίνγκες, όμως ο εισαγγελέας ζητά το ποσό να αυξηθεί στις 120.000 ευρώ και επιπλέον να υπάρξει ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Οι νομικοί της ΠΑΕ θα επικαλεστούν την τιμωρία του Ολυμπιακού με 7.000 ευρώ για το αντίστοιχο συμβάν σε βάρος του Γλύκου στο ντέρμπι του Φαλήρου, όμως το κλίμα των ημερών και η τιμωρία του Παναθηναϊκού δεν επιτρέπουν μεγάλη… αισιοδοξία.