Αστυνομικός διοικητής εκβίαζε αλλοδαπό ιδιοκτήτη πάρκινγκ

astynomia.jpg

Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ο αστυνομικός πήρε διάφορα χρηματικά ποσά για να του «καλύπτει» την επιχείρηση και να τον ενημερώνει για επικείμενους ελέγχους από άλλες δημόσιες υπηρεσίες | EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Εδώ και τέσσερις μήνες ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος του Κολωνού εκβίαζε ιδιοκτήτη πάρκινγκ της περιοχής, ότι εάν δεν τον «λάδωνε» θα του έκλεινε την επιχείρηση, ώσπου ο άτυχος πολίτης κατέφυγε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων με συνέπεια τη σύλληψη του διοικητή για δωροληψία και εκβίαση.

Ολα ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου, όταν ο ιδιοκτήτης κατήγγειλε στους «Αδιάφθορους» ότι ο αστυνομικός υποδιευθυντής και διοικητής του τμήματος του ζήτησε και επί τρεις μήνες πήρε διάφορα χρηματικά ποσά για να του «καλύπτει» την επιχείρηση και να τον ενημερώνει για επικείμενους ελέγχους από άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Ο εκβιασμός άρχισε έπειτα από έλεγχο που έγινε στην επιχείρηση, όπου, ενώ δεν εντοπίστηκε κάποια παρανομία, ο διοικητής τον κάλεσε στο γραφείο του και του ζήτησε αρχικά το ποσό των 300 ευρώ τον μήνα.

Την πρώτη φορά, όπως είπε ο καταγγέλλων, τον είχε πληρώσει το παραπάνω ποσόν, αργότερα όμως κατάφερε να το μειώσει στα 200 ευρώ τον μήνα. Πλήρωσε ακόμη δυο μήνες μέχρι που αποφάσισε να καταγγείλει τον εκβιασμό.

Υστερα από συνεννόηση με τους αξιωματικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων πήγε το μεσημέρι της Δευτέρας στο τμήμα και παρέδωσε στον αστυνομικό υποδιευθυντή τα 200 ευρώ με χαρτονομίσματα που είχαν προσημειωθεί. Μετά την πληρωμή οι «Αδιάφθοροι» εισέβαλαν στο τμήμα και συνέλαβαν τον συνάδελφό τους.

Εκτός από τον διοικητή, οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων στη δικογραφία που σχημάτισαν συμπεριέλαβαν ακόμη έναν υπαστυνόμο και έναν αρχιφύλακα του τμήματος, οι οποίοι κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία, καθώς, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ήταν παρόντες σε μια από τις «πληρωμές» του αστυνομικού υποδιευθυντή και δεν έπραξαν κάτι.

Οι συγκεκριμένοι όμως δεν συνελήφθησαν αφού είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Χθες ο αστυνομικός υποδιευθυντής οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ενώ από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διατάχτηκε ΕΔΕ αλλά και η λήψη όλων των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων σε βάρος των τριών αστυνομικών.