Αποφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος και Λαγός

mixaloliakos-lagos.jpg

Νίκος Μιχαλολιάκος - Γιάννης Λαγός EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αποφυλακίστηκαν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Λαγός, που παρέμεναν στη φυλακή από τα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Την αποφυλάκισή τους με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας λόγω λήξης του ανώτατου ορίου των 18μηνών προσωρινής κράτησης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, θα είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Επίσης, στον αρχηγό της Χ.Α. θα επιτρέπεται να μένει στη Βουλή.

Παράλληλα, στο γραμματέα της Χρυσής Αυγής επιβλήθηκε και η έξοδος από τη χώρα. Σχετική πρόταση είχε υποβάλει ο Εισαγγελέας Εφετών, Ιωάννης Προβατάρης, ο οποίος ωστόσο είχε ζητήσει και την επιβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ.

Στο Γιάννη Λαγό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Στις 29 Μαρτίου, όποτε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης αναμένεται να αποφυλακιστεί και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.