Από τις 29 Ιουλίου η 11η έκθεση «Cretan Women's Week 2017»

women-week.jpg

women-week iraklioblog

Την 11η έκθεση «Cretan Women's Week 2017», διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, από τις 29 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου.

Η διοργάνωση γίνεται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και της ΟΕΒΕΝΗ και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας.

Η έκθεση έχει ως στόχο την ανάδειξη-προώθηση της Κρητικής γυναικείας επιχειρηματικότητας, της οικοτεχνίας, της παράδοσης και των Κρητικών προϊόντων.

Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη σε δηλώσεις της για το «CRETANWOMEN’S WEEK 2017» ανέφερε:

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα έχει μεγάλη δράση στη Κρήτη στηριζόμενη βασικά στη παράδοση και στην οικοτεχνία. Περισσότερες από 500 γυναίκες δραστηριοποιούνται στην επιχειρηματικότητα στο νησί, μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός μέσω των γυναικείων συνεταιρισμών έχουν μεγάλη επιτυχία και παράγουν εξαιρετικά προϊόντα.

Μέσω της οικοτεχνίας όπου έχει πρωτοστατήσει η Περιφέρεια Κρήτης, είναι αρκετές οι γυναίκες που δραστηριοποιούνται στο τομέα, συνολικά έχουμε 85 οικοτέχνες και το 30% σε επίπεδο Κρήτης είναι γυναίκες επιχειρηματίες. Να καλέσουμε τον κόσμο να συμμετέχει στις σημαντικές εκδηλώσεις στη πλατεία Ελευθερίας, όπου γυναίκες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην οικοτεχνία θα παρουσιάσουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που παράγουν.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει στο πρωτογενή τομέα και τον σημαντικό για την οικονομία του νησιού κλάδο της οικοτεχνίας, μέσω και των ειδικών προγραμμάτων που υπάρχουν και αξιοποιούνται.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

 • 9.00π.μ. – 10.00π.μ. Έναρξη Ημερίδας από την Πρόεδρο και Χαιρετισμοί Υποστηρικτών
 • 10.00μ.μ. – 10.30 μ.μ. Τιμητικές διακρίσεις – Βράβευσης Γυναικών Επιχειρηματιών και Πρέσβειρας Τουρισμού Κρήτης για την προσφορά τους.

Το Δ.Σ του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης , η Πρόεδρος και Πρέσβειρα Επιχειρηματικότητας Κρήτης , Μαρία Πιτσικάκη,, η Αντιπρόεδρος, Ολυμπία Κουτουλάκη, η Γ. Γραμματέας, Μάγδα Βαρδιάμπαση, η Ταμίας, Αργυρώ Καμπέλη και το μέλος Σωτηρία Μαθιουδάκη, τιμούν τις επιχειρηματίες που πρωτοπόρησαν στην Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, καθώς και την Πρέσβειρα Τουρισμού Κρήτης.

Βραβεύονται οι επιχειρηματίες στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των τροφίμων, στην βιομηχανία και επεξεργασία τροφίμων, αγροτουριστικών –οικιστικών καταλυμάτων,  γυναικείων συνεταιρισμών ,  οικοτεχνίας και καινοτόμου προϊόντος, κυρίες, Χριστίνα Χαλκιαδάκη, Εύα Σαβοιδάκη, Μαρία Κόκκαλη, Αργυρώ Καμπέλη, Λέλα Πυργιανάκη, Σωτηρία Μαθιουδάκη, Καίτη Ντιναπόγια και η Πρέσβειρα Τουρισμού Κρήτης Μαρία Τζομπανάκη

 • 10.30π.μ. – 12.30μ.μ.

Ενότητα Α’

Πάνελ με θέμα : Η Γυναίκα Επιχειρηματίας στον σύγχρονο κόσμο –σκιαγράφηση , χαρακτηριστικά , σύγχρονες μορφές επιχειρηματικότητας , οι νέοι, εργαλεία

-Μανώλης Φραγκάκης- Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και από το 2010 πρόεδρος του Δικτύου Κρητικού ελαιολάδου.

-Μαρία Μπακατσάκη – Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης Οργάνωσης & Διοίκησης και εργάζεται ως ερευνήτρια και μόνιμη εργαστηριακή βοηθός (ΕΤΕΠ) στη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης (ΜΠΔ) του Πολυτεχνείου Κρήτης (ΠΚ),  στα εργαστήρια Διοικητικών Συστημάτων και Υπολογιστικής Μηχανικής & Βελτιστοποίησης.

Θέμα παρουσίασης: Τα ερευνητικά αποτελέσματα και τα πεδία πρακτικής εφαρμογής  του  προγράμματος «Γ.Ε.Ν.Ε.Σ.Ι: Γυναικεία Επιχειρηματικότητα-  Νέες Επιχειρήσεις-Στόχος: Ισότητα «ForEMOsT»

-Δανάη Μπεζαντάκου –  Επιχειρηματίας στον Τουρισμό (KEFI S.A. Ανώνυμη Τουριστική Εταιρεία στην Κηφισιά και Ξενοδοχείο MATILDA στην Ζάκυνθο), Παγκόσμια Νέα Ηγέτης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και Πρόεδρος του iforU, του πρώτου Ελληνικού Δικτύου Καθοδήγησης Γυναικών Επιχειρηματιών.

-Ξένια Κούρτογλου  – Founder & Managing Partner Focus Bari| co-founder e-satisfaction| co-founder I for U Greek Mentoring Network|  Business Coach & Mentor| Blogger @Huffington Post

-Πόπη Σουρμαΐδου – Αντιπρόεδρος και Διευθύντρια στο Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών – «Εργάνη».

-Κρύστη Σαρρή – Διπλ/χος Πολιτικός Μηχανικός, κάτοχος MBA Warwick University, Συν-ιδρύτρια της εταιρείας Meggitt Bird LLP, Δημιουργός του pom –point of meeting co-working space

Θέμα παρουσίασης : Δημιουργία Συνεργειών ως εργαλείο ανάπτυξης στη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

 • 13.00μ.μ. – 15.00μ.μ.

Ενότητα Β’

Πάνελ με θέμα:  Η Γυναίκα Επιχειρηματίας επιμένει παραδοσιακά   – τα χαρακτηριστικά , τα καινοτόμα στοιχεία στην παράδοση , η νέα οικοτεχνία, η κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, εργαλεία

-Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη – Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Κρήτης

Θέμα παρουσίασης: Η νέο-θεσμοθετημένη Οικοτεχνία ως επιχείρηση  

-Marina Lebro – Καθηγήτρια κλωστοϋφαντουργίας, Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας της Μόδας, Ιστορίας της Σύγχρονης Τέχνης, Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας στο IUAD και Καθηγήτρια Ιστορίας του Τύπου και των Εκδόσεων και Ιστορίας των Πολυτεχνικών Υλικών στην Ακαδημία Μόδας στη Νάπολη. Σπούδασε ανθρωπολογία στο πανεπιστήμιο του Salerno, ενώ ακολούθησαν το «Institute Marangoni» στο Μιλάνο και το  Master της στην ανάπτυξη κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στο «Central St. Martins College of Art» στο Λονδίνο.

Θέμα παρουσίασης : Η καινοτομία στην παράδοση και την λαϊκή τέχνη

-Η Μαρία Ζαρωτιάδου – Certified Business Coach/Mentor , Youth and Women’s’ Entrepreneurship Facilitator και Strategic Marketing Specialist, MSc. Marketing & Gender Equality.

Θέμα παρουσίασης : Γυναίκα και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

-Δέσποινα Λιμνιωτάκη – Ψυχολόγος MSc, σύμβουλος σε θέματα διομαδικών διεργασιών, κοινωνική επιχειρηματίας – συνιδρύτρια και Πρόεδρος Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Θέμα παρουσίασης : Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Κοινωνική Οικονομία

-Νικόλαος Μωραϊτάκης – Μέλος του “Team Europe” της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Θέμα παρουσίασης: Διαστάσεις Κοινωνικής Υφής στο Επιχειρείν – Τάσεις & Προκλήσεις

Εκδηλώσεις έκθεσης στην πλατεία Ελευθερίας

Σάββατο 29 Ιουλίου

 • 5- 8 μ.μ. Ο μαστογράφος της Περιφέρειας Κρήτης,  θα βρίσκεται στον χώρο της έκθεσης, για δωρεάν μαστογραφίες
 • 8.30 το βράδυ. Βραδιά Μόδας: Παντρεύουμε την παράδοση με την σύγχρονη μόδα.

Οι γνωστές υφάντρες, Βασιλική Μεσσαριτάκη και Ειρήνη Καρλή, υφαίνουν στον αργαλειό τους σχέδια Κρητικά, φτιάχνουν γυναικεία ρούχα, τσάντες και παπούτσια προσαρμοσμένα στην σύγχρονη εποχή. Επιμέλεια παρουσίασης Σάντη Χαλκιαδάκη.

Την εκδήλωση  υποστηρίζει ο Σοροπτιμιστικός Ομίλος Ηρακλείου «ΑΡΕΤΟΥΣΑ»

Κυριακή 30 Ιουλίου

Φιλανθρωπική βραδιά

 • 6-8 το απόγευμα. Η γνωστή Food- blocker Νεκταρία Κοκκινάκη φτιάχνει παγωτό. Οι εισπράξεις θα πάνε για τον σύλλογο «Μαζί νικάμε τον καρκίνο»
 • 8.00 το βράδυ. Ο Μιχάλης και ο Αντώνης Φραγκιαδάκη με μουσική και τραγούδια από την καινούργια τους δουλειά (συνεργασία Παπακωνσταντίνου, Ψαραντώνη)

Δευτέρα 31 Ιουλίου

 • 09:00-15-00.  Ημερίδα “Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Προκλήσεις και Προοπτικές ” στην αίθουσα “Καστελλάκη” του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Φιλανθρωπική βραδιά

 • 19:30. Μέλη της Εθνικής ομάδας Αρτοποιών μας διδάσκουν το πλουμιστό Κρητικό κουλούρι. Η Δέσποινα Μαθιουδάκη θα μας μιλήσει για τα ξόμπλια του. Η Σαπφώ Κατσούλη από τα Σφακιά, θα μας φτιάξει σφακιανόπιτες. Οι εισπράξεις θα πάνε για «το παιδικό χωριό SOS Κρήτης».
 • 20:00. Το μουσικό συγκρότημα του Αντώνη Καράτζη

Τετάρτη 2 Αυγούστου

Απόγευμα με τα παιδιά

Ζωγραφική σε ξύλο και ξυλοκοπτική από το Εργαστήριο Ιδεών

Πέμπτη 3 Αυγούστου

 • 7.00 μ.μ. Μαγειρεύουμε ξινόχοντρο με την Χαρίκλεια Παρασύρη

Παρασκευή 4 Αυγούστου

Απόγευμα με τα παιδιά

Με την βοήθεια της εταιρίας ΜΑΓΓΙΡΙ, φτιάχνουμε χειροποίητα μακαρόνια

Σάββατο 5 Αυγούστου

 • 20:00. Μουσική βραδιά με το συγκρότημα των 16χρονων καλλιτεχνών Μανόλη Πλαϊτη και Κώστα Σκουτέλη

Καθημερινά:

 • Θα διδάσκεται η τέχνη της καλαθοπλεκτικής (Διαλεκτάκη)
 • Θα θαυμάσετε το Παραδοσιακό τσαγκαράδικο ( Μοσχοβάκη)
 • Θα διδάσκεται η τέχνη της υφαντικής σε παραδοσιακό αργαλειό

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας