Απαξ τραπεζίτης, πάντα τραπεζίτης

mixalis_sallas.jpg

Μιχάλης Σάλλας Βασικός μέτοχος της συνεταιριστικής Παγκρήτιας Τράπεζας γίνεται ο Μιχάλης Σάλλας, τέσσερις μήνες μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της Πειραιώς | EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Βασικός μέτοχος της Παγκρήτιας Τράπεζας καθίσταται ο Μιχάλης Σάλλας, τέσσερις μήνες μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της Τράπεζας Πειραιώς.

Στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου της συνεταιριστικής τράπεζας, υπεγράφη Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU) με τον Μιχ. Σάλλα, στο οποίο εκφράζεται ρητά η επιθυμία της συμμετοχής του στο συνεταιριστικό κεφάλαιο ως στρατηγικού επενδυτή, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των συνεταιριστικών μερίδων.

Στόχος και των δύο πλευρών είναι το σύνολο της διαδικασίας, με βάση τα προβλεπόμενα από τον νόμο, τις εποπτικές αρχές και το MOU, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017.

Ο Μιχάλης Σάλλας εκτός από το 15% της Παγκρήτιας θα έχει και τον έλεγχο του μάνατζμεντ της τράπεζας.

«Γνωρίζω την τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της», δήλωσε ο Μιχάλης Σάλλας, ο οποίος κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι με τη συνεργασία αυτή δημιουργούνται οι δυνατότητες για ενδυνάμωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της τράπεζας.

Η κίνηση Σάλλα αιφνιδίασε πολλούς και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επίτιμος πρόεδρος της Πειραιώς δεν μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη μια επενδυτική ευκαιρία που υπήρχε και μάλιστα σ’ ένα προνομιακό πεδίο.

Η Παγκρήτια είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα με περισσότερα από 80.000 μέλη- συνεταιριστές.

Με βάση τις καταθέσεις του 1 δισ. ευρώ έχει μερίδιο πάνω από 13% στην Κρήτη και πάνω από 20% στο Ηράκλειο. Οι χορηγήσεις της είναι 1,6 δισ. ευρώ και χρηματοδοτεί κυρίως μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (85% των συνολικών δανείων).

Διαθέτει δίκτυο 47 καταστημάτων στην Κρήτη, 54 καταστήματα πανελλαδικά και 12 σημεία εξυπηρέτησης (ΑΤΜ). Πρόεδρος του Δ.Σ. της τράπεζας είναι ο επιχειρηματίας Γιάννης Λεμπιδάκης, βασικός μέτοχος της εταιρείας Πλαστικά Κρήτης.