Απ-ανθρωπιστική ΜΚΟ

xristos_stylainidisi.jpg

Χρήστος Στυλιανίδης «Η προσέγγισή μας είναι μηδενική ανοχή για οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης | EUROKINISSI / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ (ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)

Καταγγελίες για περιστατικό σεξουαλικής εκμετάλλευσης προσφύγων και μεταναστών από μέλη ανθρωπιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε προσφυγικές δομές στην Ελλάδα, όπως και για οικονομική διαφθορά στελεχών της οργάνωσης, διερευνά η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης Απάτης, σύμφωνα με δήλωση του επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη. Το όνομα της οργάνωσης δεν έχει γίνει γνωστό.

Ο κ. Στυλιανίδης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για «ισχυρισμούς υπό διερεύνηση», διευκρινίζει ωστόσο ότι τους παίρνει πολύ σοβαρά υπόψη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η προσέγγισή μας είναι μηδενική ανοχή για οποιαδήποτε παραβίαση των δικαιωμάτων ή προσβολή της προσωπικής ακεραιότητας όλων των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς και για οποιαδήποτε κατάχρηση κονδυλίων», σημειώνει ο κ. Στυλιανίδης.

Επισημαίνει ότι θα διασφαλίσει κατά προτεραιότητα τη μέριμνα για τα πιθανά θύματα και ότι παίρνει μέτρα για να ανασταλεί η χρηματοδότηση της οργάνωσης, μέχρι να διερευνηθούν οι καταγγελίες, τις οποίες παρέπεμψε στην ανεξάρτητη ευρωπαϊκή υπηρεσία. Σύμφωνα με την Επιτροπή, έχουν ενημερωθεί οι ελληνικές αρχές.