Ανέβασε φωτογραφίες 16χρονης στο facebook

facebook.jpg

O καιρός τού φου μπου DREAMSTIME

Δικογραφία σε βάρος ενός 22χρονου που είχε αναρτήσει στο facebook γυμνές φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου 16χρονης, σχημάτισε χθες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία της μητέρας της 16χρονης, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος προέβη στη δημοσίευση υλικού της ανήλικης, ενώ παράλληλα κοινοποίησε το υλικό μέσω προσωπικού μηνύματος, σε ανήλικο φίλο της. 

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, ο δράστης προσέγγισε στο facebook την ανήλικη και μέσω πιέσεων και απειλών κατάφερε να της αποσπάσει τις γυμνές φωτογραφίες και το οπτικοακουστικό υλικό.

Ακολούθησε έρευνα όπου και προέκυψε η εμπλοκή του 22χρονου, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, προκειμένου να διατηρήσει την ανωνυμία του και να αποτρέψει τον εντοπισμό του, κατά τη σύνδεση του με τον επίμαχο λογαριασμό αποκτούσε πρόσβαση από ελεύθερα ασύρματα δίκτυα, στην ευρύτερη περιοχή του τόπου κατοικίας του. 

Ο δράστης αναγνωρίσθηκε από την παθούσα ως κάτοχος του επίμαχου προφίλ, αλλά δεν συνελήφθη, διότι δε συνέτρεχαν σε βάρος του οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Η δικογραφία όμως που σχηματίστηκε απεστάλη χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.