Ανακοίνωση Μ. Σάλλα για την ποινική δίωξη

mixalis_sallas.jpg

Μιχάλης Σάλλας ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τη βεβαιότητα ότι δεν θα τελεσφορήσει η ποινική δίωξη σε βάρος του για την αγοραπωλησία ακινήτων, καθώς δεν έχει προκληθεί ζημιά στην Τράπεζα Πειραιώς, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Σάλλας, τονίζοντας ότι δεν έχει λάβει επισήμως γνώση, αλλά έχει ενημερωθεί από τον Τύπο.

Με την ανακοίνωσή του ο πρώην πρόεδρος της Πειραιώς απαντά στο δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Documento», που κάνει λόγο για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην πρόεδρου και άλλων στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς με αφορμή πόρισμα οικονομικού εισαγγελέα για αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Πληροφορήθηκα από τον Τύπο ότι έχει ασκηθεί και σε βάρος μου ποινική δίωξη για ακίνητα που είχε αγοράσει με διαδικασίες τυπικές και διαφανείς η Τράπεζα Πειραιώς το 2006. Με εξίσου διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες πώλησε τα ακίνητα αυτά, δέκα χρόνια μετά στην τιμή που τα είχε αποκτήσει, δηλαδή χωρίς καμία ζημία και μάλιστα αφού εν τω μεταξύ τα ιδιοχρησιμοποίησε για δέκα χρόνια εγγράφοντας και σημαντικά κέρδη.

»Το γεγονός ότι η αγορά των ακινήτων δεν έχει προξενήσει ζημία στην Τράπεζα Πειραιώς έχει επιβεβαιώσει και η Τράπεζα της Ελλάδος σε σχετικό έλεγχό της.

»Μολονότι μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχω λάβει επισήμως γνώση της δίωξης και του πορίσματος στο οποίo βασίζεται, δεν θεωρώ τυχαίο το χρόνο άσκησής της αφού συμπίπτει με την ανακοίνωση των νέων επενδυτικών μου σχεδίων.

»Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για μία προσπάθεια στοχοποίησής μου, η οποία είμαι βέβαιος πως δεν θα τελεσφορήσει λόγω της έλλειψης ζημίας της Τράπεζας. Λυπάμαι ωστόσο για το γεγονός πως μαζί μου, αδίκως ταλαιπωρούνται 30 ακόμη άνθρωποι της αγοράς και στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς».

Μέλος της
ΕΝΕΔ