Αισιόδοξος ο Αναστασιάδης για λύση μέσα στο 2016

anastasiadis.jpg

Νίκος Αναστασιάδης «Σε περίπτωση λύσης, η Κύπρος θα αποτελούσε μοντέλο για συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων» | AP Photo/Francois Walschaerts

Λευκωσία - Ανταπόκριση

Αισιοδοξία ότι εντός του 2016 μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία επίλυσης του κυπριακού προβλήματος εκφράζει o πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει ότι καίρια ζητήματα, περιλαμβανομένης της απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων χρειάζεται ακόμη να επιλυθούν. 

Σε περίπτωση λύσης, σημειώνει, η Κύπρος θα αποτελούσε μοντέλο για συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων. 

Αναφερόμενος στην Τουρκία, επεσήμανε ότι η μέχρι στιγμής ρητορική ήταν θετική και απομένει να διαφανεί στην πράξη πώς θα χειριστεί ζητήματα όπως η αποχώρηση των στρατευμάτων, το εδαφικό και το γεγονός πως θα κτίσουμε ένα ανεξάρτητο κράτος, το οποίο δεν θα είναι υπό καμία έννοια προτεκτοράτο τρίτης χώρας. 

«Το σημαντικότερο είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία, ενώ στο ενδιάμεσο, θα πρέπει να ξεπεραστεί η έλλειψη εμπιστοσύνης που πρέπει να παραδεχθούμε πως υπάρχει ανάμεσα στις δύο κοινότητες», τονίζει. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, η τρέχουσα διαδικασία έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας παρά το σχέδιο Ανάν το 2004.

Το efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες του έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της ελεύθερης έκφρασης, δεν δημοσιεύει όμως σχόλια υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου.
Έτσι, επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να μην δημοσιεύει ανάλογα σχόλια.
Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.